حرفه سینما از آن دسته شغلهای وسوسهبرانگیز است که اتفاقا خیلی سن و سال هم نمیشناسد. در همه کشورها کارگردانی پیدا میشود. که به یکباره استعداد بازیگری یک پیر مرد یا یک جوان را کشف و اسمش با بازی در یک فیلم یا سریال تلویزیونی یک شبه سر زبانها بیفتد. میتوان گفت این غافلگیری در ذات حرفهی سینما است. سینما هنری است که به راحتی میتواند مخاطبانش را با جادوی تصویر به وجد آورد. مایوس یا امیدوار کند و برای چند ساعتی هم که شده ما را در سالنهای تاریک سینما از دنیای واقعی جدا میکند. و اجازه میدهد هر طور که دلمان میخواهد داستان زندگی شخصیتهای فیلمها را تخیل کنیم. اما خوب است بدانید که برای موفق بودن در این حرفه باید سینما را به شکل آکادمیک بیاموزید. و در کلاسهای آموزشگاههای هنری در کارگاههای دوره کارگردانی شرکت نمایید.
شما میتوانید با یک کلیک ساده در دوره بازیگری بهترین آموزشگاه شرق تهران ثبت نام کنید.
دوره کارگردانی یعنی یاد بگیریم بگوییم صدا، دوربین، حرکت!
در ابتدای کار بهتر است تفاوت کارگردان سینما و تئاتر را بدانید تا بتوانید در دورهی آموزشی مناسبی ثبتنام نمایید. کارگردان تئاتر کسی است که یک اجرای زنده را رهبری میکند. او همانند یک میزبانی است که از ماهها قبل مقدمات یک مهمانی با شکوه را فراهم میکند و به همهی جزئیات صحنه، چیدمان اتاق و نورپردازی آن، نوع پذیرایی و حتی مدل چیدن صندلیهای مهمانها در سالن فکر میکند. کارگردان تئاتر تمام صحنهها را فقط در یک برداشت، ضبط میکند.
بازیگران روی صحنهی تئاتر جزء جداییناپذیر صحنه هستند و ممکن است هزار و یک اتفاق غیرمنتظره باعث شود که مهمانی آن خوب یا بد برگزار شود. اما کارگردان سینما تا حد زیادی ریش و قیچی دست خودش است. او هر صحنه ای را میتواند با چندین برداشت، فیلمبردای کند و درنهایت در روی میز تدوین از دل فیلمنامه یک فیلم داستانی تمام عیار بسازد. بیشتر کلاسهای دورهی کارگردانی از دو بخش تئوری و عملی تشکیل شده است. هنرجویان بعد از گذراندن دورهی تئوری و آشنایی با مبانی فیلمسازی وارد کارگاههای عملی شده و تلاش میکنند به شکل کاملا عملی، تجربهی یک پروژهی سینمایی را در این دورهها به اتمام برسانند.
فیلمنامهها از دل زندگی بیرون می آیند
تا بحال به این فکر کرده اید چرا در همهی جشنوارههای و جایزههای سینمایی لزوما آن فیلمی که جایزهی کارگردانی را میگیرد، برندهی جایزهی فیلمنامهنویسی نیست. جایزهی بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامه از بخشهای مهم یک جشنواره است و معمولا همه منتظر هستند تا ببینند داستان چه کسی برندهی بهترین فیلمنامه خواهد بود.
در مراسم اسکار امسال زمانیکه فیلم «انگل» جایزهی بهترین فیلمنامه را برد، بونگ جونهو، کارگردان و فیلمنامهنویس فیلم، وقتی مجسمهی اسکار را در دست گرفت، دربارهی شخصیتهای داستانش گفت:
(آنها همانند اعضای خانوادهام هستند که من را رها نکردند و هر شب به خوابم میآیند.)
بهترین آموزشگاه شرق تهران می گوید:
این نکته را نباید فراموش کنید که فیلمنامه حرف اول را در سینما میزند و نمیشود یک دورهی آموزش فیلمسازی را بدون آشنایی با این سرفصل مهم، پشت سر گذاشت.
نکات مهم یک دوره آموزشی فیلمسازیدر بهترین آموزشگاه شرق تهران
سینما حرفهی پرطرفداری است، و بسیاری از جوانی و نوجوانی میخواهند وارد این حرفه شوند. اما از آنجایی که همهی علاقهمندان نمیتوانند این رشته را در دانشگاه به صورت آکادمیک بخوانند، آموزشگاههای هنری فراوانی این دوره را برگزار میکنند.
اما خیلی از علاقهمندان نمیدانند که یک دورهی کاربردی چه ویژگیهایی باید داشته باشد و مفاهیم مهمی که باید در چنین دورههایی تدریس شوند، در زیرمجموعهی چه سرفصلهایی قرار میگیرند. این نکته را فراموش نکنید که درحرفه سینما برخلاف مشاغل دیگر، در شروع کار، باید در نقش یک آچار فرانسه ظاهر شوید و باید بتوانید خودتان از پس کارهایتان بربیایید. البته این به این معنی نیست که تخصص در این حرفه اهمیتی ندارد
دوره کارگردانی،فیلمبردار خوب، فیلم را نجات می دهد
بگذارید یک راز بزرگ را با شما کارگردانهای آینده در میان بگذاریم. فیلمبردار، سر صحنهی فیلمسازی فقط یکی از عوامل سر صحنه به شمار نمی رود. او یار شماره یک کارگردان در تمام مدت انجام یک پروژهی کوتاه یا بلند فیلمسازی است. به همین دلیل است که بسیاری از کارگردانهای فیلم اولی، برای فیلمبرداری ،سراغ بهترینهای سینما میروند. یک فیلمبردار با تجربه میتواند به راحتی یک فیلم را نجات بدهد و کارگردانش را مشهور سازد.
بنابر توصیه ی بهترین آموزشگاه شرق تهران ،دورهای را انتخاب کنید. که جزو سرفصلهای آموزشیاش حتما آموزش مقدماتی فیلمبرداری را داشته باشد. چون علاوه بر مهم بودن آن در حرفهی فیلمسازی، به شما کمک میکند . که با تصور درستتری قابهای فیلمتان را انتخاب کنید. هنرجوها در طول یک دورهی آموزشی مفید باید همهی مراحل فنی ساخت یک فیلم از فیلمبرداری تا صدابرداری و صداگذاری را تجربه کنند. تا در هنگام کار بدانند که وظایف هر کدام از عوامل صحنه چیست و چه توقعی از آنها باید داشته باشد. درنهایت میدانید موفقیت در حوزهی هنر با میزان تجربههای فردی هر شخص رابطهی مستقیم دارد. و انتخاب یک دورهی تخصصی جامع میتواند کمک بزرگی به هنرجوها میکند.