وردپرس چیست؟ تصور کنید که می خواهید یک سایت اینترنتی برای خود داشته باشید. مسلما این سایت حاوی مطالبی خواهد بود که گاها حتی نیاز به ویرایش هم دارند. حال تصور کنید سایت شما یک بلاگ یا مثلا فروشگاه اینترنتی است. یک فروشگاه اینترنتی با شاید هزاران محصول مختلف. چکار میکنید؟ برای هر محصول یک فایل جداگانه درست میکنید؟ چگونه ویرایششان میکنید؟ با حجم بالای هزاران فایل چکار میکنید؟ در اینجا مفهومی به اسم سیستم مدیریت محتوا تعریف میشود. WordPress بهترین و پرطرفدار ترین سیستم مدیرت محتواست.
content management system یا سیستم مدیریت محتوا ( سی ام اس | CMS ) بستری برای ویرایش اطلاعات یک نرم افزار مثل یک وبسایت بدون کد نویسی است به این شکل که اطلاعات در یک پایگاه داده ذخیره شده و روی سایت سوار میشنود.
هر سایتی که میشناسید از دو بخش سرور (Server) و کلاینت (Client) ساخته شده است. بخش کلاینت یا بخش کاربر همان چیزی است که شما روی کامپیوتر یا تلفن و تبلت تان میبینید و با آن کار میکنید. اما در پشت پرده اتفاقات خاصی می افتد که باعث میشود سایتی که شما در حال استفاده از آن هستید کارایی لازم را داشته باشد مثلا با کلیک روی یک لینک یا ارسال اطلاعات یا حتی خرید یک محصول چه اتفاقی رخ دهد.
محبوبیت و کارایی وردپرس را می توان به راحتی در دو خط توضیح داد. برای برنامه نویسی سمت سرور زبان های زیادی وجود دارد که معروف ترین آنها Python، ASP و PHP میباشند. 80% سایت های دنیا به زبان پی اچ پی نوشته شده اند. وردپرس هم به زبان PHP نوشته شده است. بیش از 65% از سایت های پی اچ پی توسط وردپرس مدیریت میشوند.
طرز تهیه وردپرس 🙂
حتما میدانید که هزینه طراحی سایت هزینه نسبتا زیادی است. ولی شما نیازی به پرداخت هزینه ندارید چون وردپرس کاملا رایگان است. کاملا به زبان فارسی ترجمه شده و بی نهایت قالب ها و افزونه های زیبا و کاربردی دارد که اکثر آنها هم رایگان می باشند.
نصب وردپرس هم روی کامپیوتر خودتان برای تمرین و یادگیری و هم روی هاست سرور برای ایجاد وبسایت واقعی امکان پذیر است.
نصب مستقیم روی هاست
برای این کار کافیست از سرویس دهنده هاست خود بخواهید وردپرس را بطور پیشفرض برای شما نصب کنند. که معمولا برای این موضوع در هنگام سفارش سرویس از شما سوال میشود. همچنین میتوانید درخواست خود را از طریق تیکت به سرویس دهنده هاست تان ارسال کنید.
نصب دستی روی هاست و کامپیوتر شخصی
برای این کار کافیست به سایت اصلی WordPress یا سایت انجمن وردپرس فارسی مراجعه و وردپرس را دانلود نمایید. سپس فایل ها را در قسمت مدیریت فایل پنل هاست خود آپلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید و با دنبال کردن دستورالعمل هایی که خود سرویس دهنده در اختیارتان قرار میدهد تنها با چند کلیک نصب را کامل کنید.
همچنین برای نصب وردپرس روی کامپیوتر شخصی قبل از دنبال کردن مراحل بالا ابتدا شما به یک نرم افزار سرور مجازی مثل Xampp یا Wamp و … نیاز خواهید داشت.
[yasr_visitor_votes size=”medium”]
اگر مایل به یادگیری حرفه ای طراحی سایت و وردپرس هستید میتوانید با آموزشگاه رهرو تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
شماره تماس: 021-77212709 و 021-77212710