دوره های معماری
نقشه کشی دستی ساختمان ، معماری ، سازه ، 3DMAX، VRAY,REVIT,RHINO, اسکیس و راندو
نقشه کشی ساختمان چیست ؟
مسکن برای آرامش وامنیت خانواده ها که مجموعه جامعه را می سازند امری ضروری است. مسکن مناسب و مطمئن محلی تمدید قوای انسانی و محلی برای پایبندی اعضای خانواده به اصول ارزشمند انسانیت است. امروزه پیشرفت تکلونلوژی و کاربرد روز افزون انواع و اقسام مصالح ساختمانی وفنون جدید عملیات اجرایی،صنعت ساختمان سازی رادگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت ویژه ای بخشیده است.علم وهنر به کمک وسایل وابزار علائم وخطوط در هم می آمیزد و و به متخصصین این توانایی را می دهد که به شما یاری نمایند تا در محیطی زیبا ، مطمئن وآرام زندگی کنید.
در رشته نقشه کشی ساختمان دانش آموزان و دانشجویان با مسائل و مباحث کلی . بعضا به صورت تخصصی در زمینه های مختلفی مانند طراحی حجم و ماکت سازی، ترسیم فنی، طراحی نقشه، مطالعه بناهای تاریخی، کاربرد رایانه در نقشه کشی مبانی طراحی معماری، مبحث متره و برآورد، درک تصاویر نقشه کشی، اصول نقشه برداری و ترازیابی، هنرهای تجسمی، مواد و مصالح ساختمانی آشنا می شوند .
شما می توانید با گرفتن دیپلم نقشه کشی ساختمان از مجتمع فنی رهرو گام در این رشته نهاده و آینده خود را بسازید ..
رشته معماری در ارتباط با طراحی نقشه کشی و گرافیکی ساختمان مانند طراحی خارجی و نمای ساختمانها ارتباط فضاها طراحی داخلی ساختمان، دکوراسیون، مبلمان و … و در اصل حول محور هایی مانند مسائل هنری تاریخی اجتماعی و ساختمانی می باشد .
یک مهندس و یا فارغ التحصیل رشته نقشه کشی معماری می بایست مهارت های لازم برای رسم انواع نقشه های ساختمانی و معماری به وسیله دست و یا نرم افزار های رایانه ای مختلف و همچنین مهارت هایی مانند ساخت ماکت، نقشهبرداری، شناخت اجزاء مختلف ساختمان متره و برآورد ساختمان، طراحی معماری و … را کاملا فرا گرفته باشد .
کسانی که مایل به شرکت در این رشته هستنددرطی دوران تحصیل با عملیات اجرائی ساختمان سازی ، محاسبات فنی ونقشه کشی ساختمان ، مواد ومصالح،ایستایی ساختمان،فن آوری ساختمان های اسکلت فلزی ، فن آوری ساختمان های بتنی ، قالب بندی و آرماتور بندی ، کار با دوربین های نقشه برداری آشنامی شوند.
نوع مهارتهای فنی که هنرجو در این دوره آموزش می بینند.
- نقشه کشی ساختمان عمومی درجه 2(آشنایی با وسایل نقشه کشی ، ترسیمات مقدماتی ،رسم فنی و تجسم احجام پرسپکتیو ساختمان و … )
- نقشه کشی معماری ( طراحی پلان های اداری،تجاری ، ویلایی ، ترسیم نقشه های تاسیساتی ، برقی ، دکوراسیون و ……)
- نقشه کشی سازه (انجام ترسیم پلان فنداسیون ، جزئیات و شناژ ترسیم نقشه های اسکلت بتنی و فلزی، دتایل های مرتبط و تیرهای مشبک و…….)
که مجموعاٌ 31.5 واحد درسی را در بر می گیرند
شرایط و نحوه ادامه تحصیل
فارغ التحصیلان بدون گذراندن دوره پیش دانشگاهی می توانند در مقطع کاردانی در دانشگاه های آزاد،جامع علمی و کاربردی ، پیام نور و غیر انتفاعی می توانند در مقطع کاردانی و بالاتر ادامه تحصیل دهند .
آینده شغلی و بازار کار
- استخدام در شرکتهای مشاوره به عنوان نقشه کش
- استخدام در دفاتر فنی و مهندسی
- ادامه تحصیل در رشته معماری و استخدام در ارگانهای دولتی
- مهندس ناظر در پروژههای عمرانی
- مهندس معمار
- مشاور پروژههای عمرانی
- فعالیت در آموزشگاههای فنی حرفهای
- استخدام در آموزش و پرورش و عضویت در هیئتعلمی دانشگاه
- مهندس معمار
- تهیه نقشه مربوطه در پروژههای ساختمانی
- به عنوان کمک سرپرست کارگاههای نقشهکشی و واحدهای عمرانی بخش خصوصی یا دولتی