آیا می دانید کدینگ حسابداری فروشگاهی چیست؟ در سال های اخیر صنعت حسابداری دستخوش تغییرات زیادی شده است. برای پاسخگویی به نیازهای شرکت ها و مشاغل کوچک و بزرگ می باشد. در این مقاله می خواهیم اطلاعاتی در مورد کدینگ حسابداری فروشگاهی و مزایا آن در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر برای کسب و کار خود به خدمات مالی و مالیاتی نیاز دارید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
تعریفی از کدینگ حسابداری فروشگاهی
به زبان ساده، کدینگ حسابداری فروشگاهی راهی برای طبقه بندی حساب ها به شکل درختی است. کدینگ به معنای شماره گذاری است و وقتی در کنار حسابداری قرار می گیرد به معنای کدگذاری حساب ها است تا گزارش دهی آنها راحت تر و راحت تر باشد.
اما کدینگ حسابداری فروشگاهی در واقع نوعی نماد است که اغلب برای شرکت های بزرگ با تعداد مشتریان زیاد استفاده می شود. به عنوان مثال، یک کسب و کار کوچک با چند مشتری نیازی به کدگذاری حسابداری ندارد. شرکتهای بزرگی که همچنان به سود خود ادامه میدهند، برای اداره کسبوکار خود نیاز به کدهای حسابداری ذخیرهسازی دارند. به این ترتیب آمار کاملی از شرایط و اطلاعات مورد نیاز فروشگاه هایشان در اختیار آنها قرار می گیرد که می توانند در مواقع حساس از آن استفاده کنند.
هدف از کدینگ حسابداری در قسمت فروشگاهی
یکی از مهمترین اهداف، استانداردسازی عملیات مالی در یک واحد اقتصادی است. زمانی که عملیات مالی در یک واحد اقتصادی استاندارد شود. طبیعتا سرعت و دقت ثبت داده ها افزایش می یابد.
همچنین در فروشگاه های بزرگ دسترسی کامل به اطلاعات مشتریان و طبقه بندی آن بسیار حائز اهمیت است و با تنظیم کدگذاری مناسب می توان به راحتی به این اطلاعات دسترسی داشت. از جمله اهداف مهم حسابداری فروشگاهی می توان به ارائه مشاوره مالیاتی رایگان و مشاوره مالیاتی مستقیم آنلاین اشاره کرد.
انواع کدینگ حسابداری فروشگاهی
متوالی: در این روش کدها در یک ردیف و پشت سر هم می شوند و هر کد نشان دهنده یک حساب کاربری است. این روش کارآمدتر از روش های دیگر است.
کدینگ حفظی: به این روش مدل ا نیز می گویند. در این روش مخفف بر اساس حروف ابتدایی حساب ها و بر اساس زبان فارسی کدگذاری می شود، به عنوان مثال از کد (ح-م) در حساب های مالی استفاده می شود.
سلسله مراتبی: پرکاربردترین شکل حسابداری کدگذاری سلسله مراتبی است. بنابراین، محدودیتی برای تعداد حساب ها وجود ندارد. این کد برای هر حساب یک عدد فرض می کند و اگر می خواهید یک گروه کوچک به حساب های اصلی اضافه کنید، کافی است یک عدد اعشاری به شماره حساب مربوط به شمارنده اضافه کنید.
توده ای: زمانی که می خواهیم برای یک دوره اقتصادی خاص کدنویسی کنیم، از کدگذاری توده ای استفاده می کنیم. در این نوع کدنویسی، هر کد متعلق به یک حساب کاربری است.
کدینگ وجهی: این روش پیشرفته ترین نوع کدگذاری است و برای کارهای پیچیده استفاده می شود. کدینگ وجهی همچنین به رمزگذاری داده های قراردادها اشاره دارد. به این ترتیب می توان از کدها یا اعداد برای شناسایی شخصی استفاده کرد.
فواید کدینگ حسابداری فروشگاهی
- با کدینگ فروشگاهی می توانید حساب های خود را مدیریت کنید و در صورت لزوم از حساب های لازم برای تصمیم گیری استفاده کنید.
- با وضعیت مالی روشن و شفاف، سرمایه گذاران توجه و اهمیت بیشتری به کسب و کار شما نشان می دهند و تمایل بیشتری به سرمایه گذاری دارند.
- با گزارشات و اطلاعات مالی دقیق به راحتی می توانید سود و زیان خود را محاسبه کرده و هوشمندانه تصمیم گیری کنید.
- اگر نرم افزار فروشگاهی بسیار دقیقی دارید، می توانید کدگذاری حسابداری فروشگاهی را در آن پیاده سازی کنید و تمامی حساب های خود را جدا کنید. همچنین می توانید به راحتی به تمام داده های مالی خود دسترسی داشته باشید.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم مطالب و اطلاعات لازم در مورد کدینگ حسابداری فروشگاهی را به صورت ساده و آسان ارائه کنیم. این روزها با توسعه نرم افزارها، سیستم های کامپیوتری زندگی ما را تغییر داده و نیاز به استفاده از نرم افزار را افزایش داده است. این نرم افزار درک بهتری از ریاضی و اعداد دارد و بهتر می تواند با اعداد ارتباط برقرار کند. بنابراین کدینگ یکی از پیش نیازهای هر نوع نرم افزار حسابداری است. بنابراین در هر فروشگاه یا شرکتی به سیستم کدگذاری حسابداری نیاز است.