در ابتدا با یک مثال شروع میکنیم، شما خانه ای دارید ک تمام کار های اصلی ساختمان انجام شده و نوبت ب زیبا سازی ساختمان (شکل،رنگ و .. اجزای ساختمان) رسیده است، در طراحی سایت ما این زیبا سازی را با css انجام میدهیم که جدید ترین نسخه آن css 3 میباشد.
چرا از css استفاده میکنیم؟
از ورژن 3.2 html ویژگی هایی مثل color اضافه شد که به کابوس برنامه نویسان وب سایت تبدیل شد، چون برای استفاده از فونت و رنگ برای هر قسمت باید هر بار فونت و رنگ و ویژگی های نظیر سایز برای هر بار استفاده تعریف میشدند که هم حجم سایت را بالا میبرد هم زمان لود وب سایت به شدت افزایش پیدا میکرد؛ و این قضیه به مشکل بزرگی تبدیل شده بود که کارآمدی این موارد رو به شدت کاهش میداد.
سی اس اس این مشکل را بر طرف کرد، ما با css در فایلی جداگانه استایل ها و ویژگی عناصر را یکبار تعریف میکنیم و هر زمان که نیاز داشته باشیم فقط آنرا فراخوانی میکنیم و نیازی به تعریف دوباره نیست.
از مزایای سی اس اس میتوانیم به این مورد اشاره کنیم که زمانی که کاربر یکبار سایت شما را باز کند، فایل css در سیستم کاربر cache میشود، یعنی دفعه بعد که کاربر سایت شما را وارد کند دیگه فایل سی اس اس دانلود نمیشه و از رو مروگر کاربر خونده میشه و در نتیجه سرعت سایت شما به طرز چشم گیری افزایش پیدا میکنه
Css3 چیست و چه کاربردی دارد ؟
– ویژگی هایی مانند سایه دار کردن متن، گرد کردن لبه ها ، استفاده از چند تصویر پس زمینه به عنوان بک گراند ، ایجاد افکتهای حرکتی بر روی عناصر صفحه و… از قابلیت های Css3 می باشد.
– برای کنترل آرایش و استایل صفحه استفاده می شود.
– Css 3 آخرین نسخه سی اس اس می باشد.
– با نسخه های قبل خود سازگاری کامل دارد .
– لود سریع صفحه با Css3 به جای استفاده از jquery و تصاویر فتوشاپی، یک مزیت سی اس اس 3 می باشد .
– این امکان را به شما می دهد که در صفحات خود از فونت فارسی استفاده نماید .
توجه کنید
پیشنیازهای این آموزش اچ تی ام ال و css می باشد.
[yasr_visitor_votes size=”medium”]