دیپلم کاردانش: این دیپلم دارای ۱۶۰ رشته ی مهارتی است؛ به این معنا که دانش آموزان در این رشتههاضمن اخذ دیپلم درسی ، برای ورود به بازار کارنیز آماده میشوند و یک مهارت را بهصورت عملی و کاربردی فرامی گیرند.. حتی بسیاری از فارغالتحصیلان رشتههای کاردانش برای ورود به بازار کار نیازی به پروانه کسب ندارند. چرا که گواهینامه هایی که از سازمان آموزش فنی و حرفه ا ی دریافت میکنند، بین المللی است و ضمن اینکه به راحتی میتوانند به بازار کار راه پیدا کنند .نیازی به اخذ جواز کسب نیر ندارند و بعد از اخذ مدرک دیپلم کاردانش به راحتی به بازار کار راه پیدامی کنند.
لازم بذکر است علاقمندان به تحصیلات دانشگاهی نیز بدون هیچ نگرانی میتوانند تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند .
ورود به دانشگاه با دیپلم کاردانش
همانطور که گفته شد، برای ورود به دانشگاه با دیپلم کاردانش (بدون مدرک پیشدانشگاهی) باید رشتههای کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) را اخذ سپس مقاطع بالاتر را بگذرانید .
مقطع کاردانی پیوسته یا همان فوق دیپلم دو سال به طول میانجامد در ضمن خوبست بدانید : کلیه رشتههای کاردانی پیوسته «بدون کنکور» دانشجو میپذیرند.
با دیپلم کاردانش در کدام دانشگاهها میتوان ثبتنام کرد؟
دارندگان دیپلم کاردانش برای ادامه تحصیل باید یکی از دانشگاههای فنی و حرفهای، غیرانتفاعی، علمی کاربردی یا آزاد را انتخاب نمایند.
رشتههای دانشگاهی با دیپلم کاردانش
تا اینجا متوجه شدید که با دیپلم کاردانش میتوانید در دانشگاههای آزاد، علمی کاربردی، فنی حرفهای و غیرانتفاعی ثبتنام کنید.
فارغالتحصیلان کاردانش که قصد ورود به دانشگاههای آزاد، فنی حرفهای و غیرانتفاعی را دارند فقط میتوانند در رشتههای همجنس رشته خودشان ثبتنام کنند؛ اما در دانشگاه علمی کاربردی همجنس بودن رشتهها فقط در پذیرش داوطلبان اولویت دارد و الزامی نیست.یعنی با فرض کنید کسی که دیپلم گردشگری دارد میتواند درد رشته معماری یا کامپیوتر یا ه ررشته دیگری ادامه تحصیل دهد.
پاسخ به سؤالات رایج شما
تفاوت کاردانش و فنی حرفهای
کاردانش و فنی حرفهای هر دو از شاخههای هنرستان هستند؛ با این تفاوت که :
اولا : دانش آموزان بزرگسال که شبانه نیز نامیده میشوند ، فقط در رشته کاردانش میتوانند ادامه تحصیل دهند و آزمونهای مهارتی آنها توسط سازمان آموزش فنی و حرفه ای برگزار میگرد د.
– رشتههای کاردانش خیلی جزئیتر بوده بهطوریکه تعدادشان به ۱۶۰ رشته میرسد؛ اما موضوع رشتههای فنی حرفهای کلیتر هستند و تقریباً ۴۱ رشته دارد.
– دروس در کاردانش به دو دسته تئوری و عملی تقسیم میشوند و دانشآموزان اکثراً درس را بهصورت عملی فرامیگیرند. ازاینروست که این دروس را مهارتی نیز میگویند چراکه هدف از آنها آموزش یک مهارت به دانشآموز است؛ اما در فنی حرفهای تعداد دروس تئوری بیشتر است و از این نظر نسبت به کاردانش به رشتههای نظری نزدیکترند. بنابراین افرادی که در کاردانش تحصیل میکنند کار عملی آنها به تعبیری قوی تر میباشد .
– ورود به بازار کار برای دارندگان دیپلم کاردانش سادهتر است. همانطور که گفته شد فارغالتحصیلان دیپلم کاردانش نیازی به پروانه کسب ندارند، از طرفی یک مهارت را بهطور کامل فرامیگیرند. به همین دلیل بسیاری از ایشان بعد از دیپلم وارد بازار کار شده و به دانشگاه وارد نمیشوند؛ اما فارغالتحصیلان فنی حرفهای اکثراً تمایل دارند تحصیلاتشان را در دانشگاه ادامه دهند.
نحوه راهیابی به دانشگاه و مقاطع تحصیلی بالا:
فارغ التحصیلان رشته های مهارتی (دیپلم کامپیوتر، تصویر سازی،گرافیک، دیپلم مدیریت خانواده، دیپلم گردشگری، دیپلم حسابداری و دیپلم معماری و دیپلم مکانیک و….…) می توانند پس از کسب مدرک دیپلم خود بدون شرکت در کنکور وارد دانشگاه های علمی کاربردی و آزاد شده و تا مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند.
لینک ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی
لینک ثبت نام دردانشگاه آزاد
مدارک مورد نیاز جهت شرکت در تکمیل ظرفیت فنی و حرفه ای
۱- اصل مدرک دیپلم متوسطه نظام جدید یا گواهی موقت پایان تحصیلات متوسطه نظام جدید در یکی از شاخههای کاردانش یا فنی و حرفه ای مبنی برگذراندن کلیه واحدهای درسی در دوره سهساله، کارورزی و کارآموزی حداکثر تا پایان شهریورماه سال ۱۳۹۶.
۲- اصل مدرک دیپلم یا گواهی موقت پایان تحصیلات نظامقدیم (هنرستان) مبنی برگذراندن کلیه دروس چهارساله.
۳- اصل شناسنامه و دو برگ کپی از تمام صفحات آن.
۴- اصل کارت ملی و دو برگ تصویر پشت و روی آن.
۵- شش قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ تهیه شده درسالجاری.
[yasr_visitor_votes size=”large”]