افزونه وردپرس بخش مهمی از این اکوسیستم است. افزونه ها بخش مهمی از ایجاد وب سایت با وردپرس هستند. در این مقاله توضیح خواهیم داد که افزونه چیست؟
قبل از بررسی افزونه وردپرس، بیایید نگاهی به خود سیستم بیندازیم. وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا است که وب سایت های زیادی را در سراسر جهان راه اندازی کرده است. جالب است بدانید که 40 درصد از وب سایت ها با وردپرس ایجاد می شوند. وردپرس می تواند یک عملکرد سفارشی را در اختیار شما قرار دهد. با استفاده از آن می توانید صفحات و اسناد مختلفی ایجاد کنید، محتوا را در وب سایت خود منتشر کنید. وظایف مختلفی را برای کاربران ارائه دهید. عکس ها و رسانه های مختلف را در وب سایت خود ارسال کنید و برای مدیریت بیشتر وب سایت خود انجام دهید.
حال فرض کنید هدف شما از ساخت یک وب سایت و استفاده از افزونه، ایجاد صفحه ای برای نمایش صفحات بصری است. از آنجایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است، می توانید از آن برای طراحی صفحات به دلخواه خود استفاده کنید. اما اگر برنامه نویس نیستید و تجربه کدنویسی ندارید باید از ابزاری به نام افزونه استفاده کنید.
تعریف افزونه چیست؟
افزونه ها فایل های نصبی هستند که با وردپرس ارائه می شوند. افزونه ها قابلیت هایی را به یک سایت وردپرس اضافه می کنند یا در سایت وردپرسی تغییراتی ایجاد می کنند. انجمن وردپرس شعاری دارد که “برای همه چیز یک افزونه وجود دارد”. این افزونه به کاربران وردپرس یا مدیران سایت وردپرس اجازه می دهد تا ویژگی ها و قابلیت هایی را به وب سایت اضافه کنند. حتی یک مدیر وب سایت نیز به دانش برنامه نویسی نیاز ندارد.
افزونه های وردپرس چه کاری انجام می دهند؟
افزونه به شما این امکان را می دهند که هر نوع وب سایتی را که می خواهید با استفاده از وردپرس بسازید. با افزونه های وردپرس به راحتی می توانید یک فروشگاه آنلاین، سایت عکاسی، سایت پادکست، سایت دایره المعارف و … ایجاد کنید. حتی اگر این ویژگی به صورت پیش فرض در وردپرس موجود نباشد، شک نکنید که افزونه ای برای سازماندهی آن وجود دارد.
از طریق افزونه می توانید:
- سئو ی وب سایت خود را بهبود ببخشید
- عملکرد را بهینه کنید
- فرم های تماس را طراحی کنید
- کانال های خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید
- تم های سفارشی طراحی کنید
- همچنین ویژگی های بی شمار دیگری را به وب سایت خود اضافه کنید
پلاگین ها فقط برای یک برنامه جزئی قابل استفاده هستند. به عنوان مثال، یک افزونه را می توان فقط برای افزودن یک تصویر به نوار کناری استفاده کرد. یک افزونه همچنین می تواند به اندازه کافی بزرگ باشد که به عنوان پلتفرم خودش عمل کند. بسیاری از افزونه ها این قابلیت را دارند که افزونه های بیشتری اضافه کنند. یعنی همانطور که می توانید افزونه ها را به وردپرس اضافه کنید، می توانید افزونه های خارجی را نیز به این افزونه ها اضافه کنید.
پلاگین وردپرس چگونه کار می کند؟
وردپرس طوری طراحی شده است که سایر توسعه دهندگان می توانند کدهای خود را به آن اضافه کنند. توسعه دهندگان همچنین می توانند ویژگی های موجود وردپرس را مطابق میل خود تغییر دهند. امکان دیگری که این اکوسیستم در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد، ذخیره سازی اطلاعات در پایگاه های داده وردپرس است. به این ترتیب و با استفاده از افزونه ها علاوه بر هاست و صفحات می توانید هر اطلاعات دیگری را که می خواهید در تنظیمات وب سایت خود نگه دارید. هر زمان که بخواهید می توانید هر افزونه ای را که در وردپرس نصب می کنید فعال یا غیرفعال کنید.
یک افزونه بدون تغییر فایل های اصلی وردپرس، قابلیت های جدیدی را به وب سایت شما اضافه می کند. پلاگین ها از نقاط دسترسی مختلف و پیوندهای عملی برای اتصال به منبع اصلی استفاده می کنند.
آیا افزونه های وردپرس ایمن هستند؟
ایمنی هرگز تضمین نمی شود. ممکن است برخی از افزونه ها به درستی کدگذاری نشده باشند. علاوه بر این، افزونه ممکن است با سایر افزونه ها یا پوسته ها سازگار نباشد. هکرها می توانند از افزونه هایی با کدگذاری ضعیف برای ورود به سایت شما استفاده کنند و برای شما مشکل ایجاد کنند. به همین دلیل لازم است افزونه ها را فقط از سایت های معتبر نصب کنید. همچنین لازم است قبل از نصب افزونه اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید.
علاوه بر این، می توانید با استفاده از افزونه امنیتی وردپرس مانند Sucuri، وب سایت خود را ایمن تر کنید. این افزونه به سرعت مشکلات امنیتی را شناسایی کرده و امنیت کلی وب سایت شما را افزایش می دهد.