در این مقاله سعی بر این داشته ایم تا چگونگی ساخت و ساختار سنگهای مصنوعی و دکوراتیو را برای علاقه مندان این رشته بیان کنیم . در ابتدا به چگونگی تولید سنگهای مصنوعی میپردازیم..
سنگها و ویژگی های ذاتی آنها نقش اساسی و عمده در معماری دارد. سنگ مصنوعی یا پلیمری انواع جدیدی از مصالح هستند که از ترکیب سنگ طبیعی و مواد دیگری به دست می آیند. اولین بار کشور ایتالیا به ساخت سنگهای پلیمری پرداخت. و با پیشرفت تکنولوژی مصالح جدید جای مصالح سنتی و طبیعی را گرفت.این سنگها کاربردهای متفاوتی دارند از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در نماهای بیرونی و داخلی ساختمان
- در محوطه سازی
- نمای شومینه
- سنگ فرش و کف پوش برخی ساختمان ها و مکان های عمومی
- زیباسازی دیواره آبنما
این گونه سنگ ها انواع مختلفی دارند از جمله ی آنها میتوان به سمنت پلاست .کورتالد ماربل و کورین و اونیکس و کوارتز و کفپوش صنعتی پلیمری اشاره کرد.
سنگهای دکوراتیو مصنوعی مزایا و ویژگی های متنوع و متعددی دارند. تنوع در طرح و رنگ مقاومت بالا نصب آسان و اینکه بسیار سبک تر از سنگهای طبیعی هستند.
برای تولید سنگهای مصنوعی به مواد و وسایلی نیاز است .همچنین نصب این نوع سنگ روش های متعددی دارد از جمله ی آنها میتوان به انواع روش های چسب کاشی دوغاب کاری و روش استفاده از رول پلاک اشاره کرد.
قیمت این نوع از سنگ ها بسیار کمتر از سنگ های طبیعی است زیرا روندی که سنگهای طبیعی از معدن تا رسیدن به بازار طی میکنند بسیار دشوارتر از مراحل ساخت سنگ مصنوعی است. از این رو گذاشتن وقت برای آموزش ساخت سنگ مصنوعی خالی از لطف نیست.
اولین سنگ های مصنوعی در قرن هجدهم مورد استفاده قرار گرفتند. با افزایش جمعییت و پیشرفت تکنولوژی این سنگ ها بیشتر جایگزین مصالح سنتی شدند.
سنگهای دکوراتیو از خرده رنگ های به هم چسبیده تهیه میشوند. در دکوراسیون های داخلی فضای مصنوعی فضاهای تجاری و ورزشی مورد استفاده قرار میگیرند.
سنگهای دکوراتیو انواع مختلفی دارند. سنگهای دکوراتیو کلودی و بریج طرح قلعه و استک و الگانس و لج استک .از جمله دکوراتیو فیلد و توسکانی و رابل هستند.
سنگ ها در رنگ ها و طرح های مختلفی هستند که باعث زیبایی در نمای ساختمان میباشند.این نوع ازسنگ ها با مواد افزودنی از جمله سیمان و افزودنی های پلیمری به دست می آیند.
سنگ های مصنوعی با هدف کاهش ایرادات سنگ های طبیعی و افزایش مزیت های کاربردی طراحی شده است
از مهمترین ویژگی های سنگ های مصنوعی کم وزن بودن و استحکام بالا و تنوع در رنگ میباشد.
همچنین دکوراتیو نمایانگر هویت و هماهنگ با خواسته های مخاطب است با توجه به انعطاف بالای این سنگ ها جهت تهیه اجسام دو بعدی و سه بعدی مانند گلدان مجسمه و کتیبه استفاده میشود.
لازم به ذکر است بیشتر جنبه ی دکوراسیونی دارند. سنگ های لوکسی هستند که باعث زیبایی هر چه بیشتر نما و فضا میباشند.
در پایان این مقاله یادآوری میشود سنگ های مصنوعی و دکوراتیو سنگ هایی دارای قیمت مناسب و لوکس که در معماری سبک نوین بسیار کاربرد دارد. سهولت استفاده از این نوع سنگ ها باعث شده افراد بدون نیاز به فرد ماهر خود اقدام به تغییر دیزاین خانه یا هر جای دیگر کنند. و اینکه امروزه تقاضای تولید سنگ های دکوراتیو در طرح ها و رنگ های متنوع بسیار بالا رفته.اما با توجه به هزینه گزاف سنگ های طبیعی این روند مقرون به صرفه تر میباشد.
این مقاله برای هنرآموزان رشته ی معماری نوشته شده است. با آرزوی موفقیت برای همراهان مجتمع فنی رهرو.